Mit érdemes tudni a teraszburkolatokról?

cikkek

Teraszunk szerves része az otthonunknak, akár társasházban lakunk, akár kertes házban.

Teraszunk szerves része az otthonunknak, akár társasházban lakunk, akár kertes házban.

Tavasztól őszig akár nappalink meghosszabbítása - egy kültéri nappalivá válhat, ahol kellemesen akarjuk eltölteni az időt. Ahhoz, hogy az az idő. amit ráfordítunk, az ne a bosszankodással teljen, adunk néhány tippet, mire figyeljünk a kialakításánál.

Hosszú távra tervezzük, ezért a burkolat is hosszú távon kell szolgáljon minket.

1. Fontos szempont a fagyállóság. Ez azt jelenti, hogy a padlólap vízfelvételele 0,5 % alatti, így nem vesz fel annyi vizet, hogy télen, a fagypont alatti hőmérsékleten szétfagyjon.

2. A másik szempont a csúszásmentesség, ha vizes a burkolatunk, akkor ne csússzon a talpunk alatt. Ezt “R” számmal jelölik, és a minimum R10-es jelűt és a fölöttit ajánljuk olyan teraszra, ahol beesik az eső vagy a hó.

3. Nem érdemes se túl sötét, se túl világos burkolatot választani, mert a sötét könnyebben átmelegszik, felforrósodhat  a talpunk alatt, a világos pedig nagyon visszaveri a napfényt, ami kellemetlen a szemnek. Arról nem is beszélve, hogy mindkét véglet az, amin nagyon meglátszik a szennyeződés.

4. Vásárláskor vegyük figyelembe a házunk vagy otthonunk stílusát, színvilágát, hogy a választott  burkolatunk harmóniában legyen.

5. Egyes gyárak kínálatában találunk olyan burkolat családot, amiben megtaláljuk a beltérre való és felületű lapot, de ugyanennek a családnak van kültéri - csúszásmentes lapja is.

6. Nem érdemes túl világos fugát választani, mert a szennyeződések miatt - akár mennyire is figyelünk rá, koszolódik, szürkül.

7. A másik nagyon fontos szempont, ami megadja még egy burkolat tartósságát, az  a megfelelő segédanyag. Jó minőségű, és a követelményeknek megfelelő burkolási segédanyagokat, ragasztót, fugázót, esetleg vízszigetelést válasszunk. Sokszor ezen múlik, hogy elkerüljük a feltöredezett padlólap látványát. Ebben is  szakértő kollégáink szaktanácsot adnak üzletünkben.

Kérdés esetén állunk rendelkezésre ezeken az elérhetőségeken!

További cikkek bejegyzéseink

  • Csempe Választás

    Nem mindenki lakberendező vagy belsőépítész és nem is mindenki tudja vagy nem is akarja megfizetni a szakmai segítséget. Nos nekik írtam az alábbi cikket amit ne tekintsen senki tudományos értekezésnek , ez csak egy szalmaszál amibe bele ...
  • Életem a csempe

    Csempe. Más néven égetett kerámia. Az egyszerűség kedvéért ebben a cikkben csempeként emlegetek minden ilyen anyagot, mert a hétkönapi nyelvezetben általában csempeként emlegetünk minden égetett burkolatot.