Az egyes kopásállósági fokozatok jelentése a következő:

cikkek

PEI I. Lakások kopásnak kevésbé kitett belső helyiségeibe (fürdőszobák), ahol tiszta puhatalpú cipővel közlekednek és a közlekedők száma kevés.

PEI II. A lakás kisebb forgalmú helyein pl. fürdőszobában vagy hálószobában történő használatra., ahol a közlekedők száma viszonylag kevés.

PEI III . A lakás belső téri helyiségeinek burkolására (előszoba, konyha, folyosó), kivéve az intenzív forgalmú helyeket pl. bejárati zóna. Kopásnak jobban kitett helyiségbe csak akkor építhetők be, ha az erősen koptató szennyeződések pl. homok, sár lakásba történő bevitele elkerülhető, és ahol az utcai cipő használata nem jellemző.

PEI IV. A lakás bármely részén, ill. középületben kis forgalmú közösségi terek burkolására.

PEI V. A lakás bármely részén ill. középületben történő használatra. Rendkívül magas igénybevételnek kitett helyiségek pl. folyosók, várótermek , üzlethelyiségek, éttermek, irodák burkolására kiválóan alkalmas.

A kőagyag (gres) burkolólapok mindegyike kimagasló tulajdonságokkal rendelkezik. Általában magas felületi keménységűek (MOHS 6-7), mázatlan kivitelben a lap teljes rétege azonos színű, így kisebb sérülés sem látszik meg rajta, mivel nincs máz ami lekophatna, így intenzív forgalmú helyiségek padlózataként is kiválóan alkalmazható, sőt akár ipari felhasználásra is alkalmas. Ezeket a burkolólapokat óvni kell a foltosodást okozó vegyi és egyéb szennyeződésektől (olaj, zsír, festék, stb.). A rákerült ilyen szennyeződést azonnal el kell távolítani. Célszerű a burkolatot valamilyen lakkbenzinnel, terpentinnel higítható, színtelen padló vagy egyéb műviasz oldattal bedörzsölni, hogy az a felületi rétegbe teljes egészében beszívódjon.

 

További cikkek bejegyzéseink

  • 5 trükk, hogyan nem lesz foltos a fuga!

    Amikor csempe és fuga vásárlás előtt állunk, bizony, számos dolgot kell figyelembe vennünk. Jó, ha felkészülünk már előre is a lehetséges hibafaktorokra, így nem ér majd kellemetlen meglepetés. A fugázás igen kényes pontja tud lenni ...
  • 5 trükk az ideális konyha csempe kiválasztásához

    Azt azért jó, ha tudjuk: kifejezetten konyhai csempe nem létezik! Bár még mindig sokan kérdezik a szalonokban és csempe szaküzletekben, hogy vajon másfajta csempét vásároljanak-e konyhába, mint fürdőszobába. Jó, ha tudjuk: semmilyen egyedi ...
  • Mitől lesz minőségi egy csempe?

    Amikor építő – és falazó anyagok, majd a burkolóanyagok kiválasztását illetően döntünk új vagy megújuló otthonunkban, természetes, hogy törekszünk a minőségre, elvégre ez a beruházás hosszútávra szól. Így a padlólap vagy ...