Hőszigetelés a régi vakolat leverése nélkül?

cikkek
Mikor egy hőszigetelt és egy nem hőszigetelt házat nézünk a fotókon, sok különbséget nem veszünk észre rajtuk. Azonban, ha közelebbről megnézzük az épületeket, akkor érdekes dolgokra lehetünk figyelmesek.Mivel egy ház energiamérlegében igen nagy súllyal, nagyjából 30%-kal vesznek részt a homlokzat falai, ezért nem mindegy, mi borítja kívülről azokat a falakat.

Sokan azonban a megtakarításon túlmutató igényeket is megfogalmaznak:

A megoldás legyen gyors.
A megoldás legyen tartós.
A megoldás legyen szép.

A fal lehet új, a fal lehet régi, a MAPETHERM rendszer biztos megoldást nyújt

Ez elsőre úgy hangzik, mint egy régi reklámszöveg, pedig van ebben a mondatban egy kulcsszó, amely valóban hosszútávú, magas minőségű eredményt garantál. Ez a szó pedig nem más, mint a RENDSZER.

Hőszigetelni ugyanis kétféleképpen lehet:

1) Innen-onnan összevásárolt elemekkel, segédeszközökkel

2) Rendszerben gondolkodva, azaz mindent (lapok, segédanyagok, stb.) egy csomagban megvásárolva

A MAPETHERM rendszer ez utóbbit kínálja. Egy komplett rendszert, amelyben a hőszigetelő lapokhoz a ragasztók tökéletesen passzolnak, azaz garantált lesz a tartós tapadás már elsőre is.

A falhoz válasszunk hőszigetelő rendszert

A fal vastagsága ugyanis nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy milyen vastag hőszigetelőlapot választunk. A MAPETHERM hőszigetelő lapoknál többféle vastagság létezik. Leggyakrabban a 4 vagy 5 cm vastagságú lapokat használják a hőszigetelést vásárlók. Természetesen a lapok vastagsága lehet ennél nagyobb is. Minden az igényektől, a ház karakterétől, műszaki paramétereitől függ.

Ne csak a telet, hanem a nyarat is figyeljük        

Sokan esnek ugyanis abba a hibába, hogy hőszigetelésüket kizárólag a téli hónapokra tervezik. Csakhogy a magyar nyarak egyre melegebbek, így a forró nyári napokon is sok pénzt takaríthatunk meg, amelyet korábban a légkondicionáló működésére költöttek.

Éppen ezért a téli hónapok mellett a nyári hőmérsékleti viszonyokat is figyelembe kell venni az épületek szigetelésének megtervezésekor.

Márpedig a MAPETHERM rendszere nyáron is képes kellemes hőmérsékletet biztosítani otthonunkban, hiszen nem csak a hideget, de a forróságot is kívül tartja.

Ha már hőszigeteljük otthonunkat, azt ne pár hónapra tegyük!

Éppen emiatt olyan homlokzati hőszigetelő rendszert válasszunk, amely hosszú évekig lesz otthonunk dísze, miközben fűtésdíjunkra is pozitív befolyással bír.

Egy rendszerben pedig éppen az a hasznos, hogy tartósságát az összes elem magas minősége biztosítja.

A MAPETHERM rendszerénél például a hőszigetelő lapokat a professzionális MAPETHERM AR1 por alakú ragasztóval ragaszthatjuk a falára. A lapokat ráadásul a régi vakolat leverése nélkül is feltehetjük anélkül, hogy különösebben tartanunk kellene a minőségi romlástól.

Ugyanezt a ragasztót használjuk a MAPETHERM üvegszövet háló beágyazására is. Ez a ragasztótapasz erős és rugalmas, így hosszú ideig biztosítja a rendszer hibátlan működését.

Azonban a ragasztó mit sem érne magában, ha a MAPETHERM üvegszövet-háló nem bírna különösen nagy szakítószilárdsággal. A MAPETHERM üvegszövet-háló márpedig fantasztikus szakítószilárdsággal bír, ennek köszönhetően pedig a lapok esetleges mozgása sem okozhat repedéseket a külső vakolaton.

Ha már jó, nem lehetne szép is?

Még mindig egy rendszerben, egy csomagban vagyunk. Ugyanis a MAPETHERM hőszigetelő rendszeréhez több mint 1000 féle (!) színárnyalat közül választhatjuk ki a színvakolatot. Tehát akár modern, akár klasszikusabb színeket keres, a MAPETHERM rendszerben biztosan meg fogja találni.

Egyszóval, ha hosszú-hosszú évekre keres olyan megoldást, amely a hideg hónapok mellett a nyári kánikulában is befolyással van a hőmérsékletre, emellett pedig még szép is, akkor a MAPETHERM hőszigetelő rendszer biztosan tetszeni fog Önnek.

További cikkek bejegyzéseink

  • Csempe Választás

    Nem mindenki lakberendező vagy belsőépítész és nem is mindenki tudja vagy nem is akarja megfizetni a szakmai segítséget. Nos nekik írtam az alábbi cikket amit ne tekintsen senki tudományos értekezésnek , ez csak egy szalmaszál amibe bele ...
  • Életem a csempe

    Csempe. Más néven égetett kerámia. Az egyszerűség kedvéért ebben a cikkben csempeként emlegetek minden ilyen anyagot, mert a hétkönapi nyelvezetben általában csempeként emlegetünk minden égetett burkolatot.