Hidegburkolás fa felületre

cikkek
OSB lapokból, faforgács lemezből készült falat, padlót valóban legegyszerűbb egy rácsavarozott gipszkarton vagy gipszrost felülettel ellátni, majd a gipszkartonon...
OSB lapokból, faforgács lemezből készült falat, padlót valóban legegyszerűbb egy rácsavarozott gipszkarton vagy gipszrost felülettel ellátni, majd a gipszkartonon, például egy Eco Prim Talapozó, Keraflex Light S1 ragasztó, Ultracolor Plus fugázó, Mapesil AC hézagtömítő rétegrenddel elvégezni a hidegburkolat kiépítését.
Amennyiben kisebb felületről van szó, például konyhapultról, mozaikképről, vagy pici helyiségről, ahová már nem túl előnyös beépíteni egy újabb fogadófelületet, akkor speciális ragasztóanyagot kell választanunk. Ez a Keralastic, kétkomponensű ragasztó lesz, ami kiválóan tapad a fa felületre, és rendkívül rugalmas réteget képez. A fa egy élő, nedvességváltozás vagy mechanikai terhelés hatására mozgásokat végző anyag, így nagyon nagy szükség van arra, hogy a rugalmas Keralastic elviselje ezeket a mozgásokat, ne szakadjon meg a megkötött ragasztóréteg. És a Keralastic ezt biztonsággal tudja!
Egy gyönyörű szép, mozaikburkolattal ellátott konyhapultra felállt a gyerek vagy a meggondolatlan szerelő? Biztos lehet benne, hogy a Keralastic-nak semmi baja nem lesz. Odébb rakták, taszigálták és oldalára fordították az hidegburkolattal fedett étkezőasztalt? A Keralasticstabil marad! Egy költözés során rápakolták a könyveket a kedvenc mozaikképre? Ha a kép Keralastic-kal készült a ragasztórétegnek ez meg se kottyan!
Pici vizeshelyiség falait OSB lapokból vagy faforgács lemezből készítették? Ha a hidegburkolat kiépítését Keralastic-kal oldják meg, a burkolat tartós marad, és a folytonos ragasztóréteg a vízszigetelés funkcióját is ellátja.
Figyeljünk oda, hogy amennyiben áttetsző üvegmozaik burkolatot választottunk, a Keralastic-ból a fehér színűt alkalmazzuk, hogy a ragasztóréteg ne torzítsa el a gyönyörű üvegmozaik színét.
A fugázást végezzük az egyéb hidegburkolatoknak megfelelően Keracolor FF Flex-szel,Ultracolor Plus-szal, vagy szükség esetén valamelyik epoxi fugázóanyaggal. Dekor burkolat esetén pedig, csak a képzelet szabhat határt a kreativitásnak, ha a Kerapoxy Designfugázóanyagot választjuk.
További cikkek bejegyzéseink

  • Csempe Választás

    Nem mindenki lakberendező vagy belsőépítész és nem is mindenki tudja vagy nem is akarja megfizetni a szakmai segítséget. Nos nekik írtam az alábbi cikket amit ne tekintsen senki tudományos értekezésnek , ez csak egy szalmaszál amibe bele ...
  • Életem a csempe

    Csempe. Más néven égetett kerámia. Az egyszerűség kedvéért ebben a cikkben csempeként emlegetek minden ilyen anyagot, mert a hétkönapi nyelvezetben általában csempeként emlegetünk minden égetett burkolatot.