Fényes vagy matt burkolatot válasszunk?

hírek
cikkek

 

Az egyik leggyakoribb kérdés, amely felmerül a fürdőszoba-tervezés folyamán, hogy milyen padló- és faliburkolatot válasszunk. Nagyon fontos a szín, rengeteget számít a minta – és akkor még ott a nagy kérdés: fényes vagy matt legyen? Vagy inkább fényes és matt?

Ez utóbb gyakran előfordul, ugyanis több csempecsaládot úgy állítanak össze, hogy a fényes faliburkolatot matt padlóburkolattal párosítják. A matt padlócsempe kevésbé csúszik, és jobban bírja a kopást, mint a fényes – a ragyogó csempéket ugyanis kétszer égetik, és a második réteg így kevésbé kopásálló.

Ráadásul a fényes felületeken sokkal jobban meglátszik a vízkő és a szennyeződés.

De természetesen a fényes burkolatoknak is megvannak az előnyei: kis fürdőkben például mindenképp érdemes fényes, világos színű faliburkolatot választanunk, ez ugyanis a tükröződés miatt térnövelő hatással bír. 

Ha pedig valóban ügyelünk rá, hogy mindig tisztán tartsuk fürdőnket, a fényes lapokkal lesz igazán ütős a hatás, ezek adják meg igazán a tisztítószerreklámokból már jól ismert ragyogó tisztaság érzetét.

Ha trendérzékenyek vagyunk, akkor a matt viszont egyértelmű választás – elég csak egy pillantást vetni a jelenleg elérhető kollekciókra, ahol túlnyomó többséget alkotnak a matt burkolatok, főleg a szürke és a bézs szín különféle árnyalataiban. Szintén divatosak még a kissé hibridebb verziók, ahol az alapvetően matt burkolat mintázatába kevernek egy kis csillogást.

Lehet, hogy alapból van preferenciánk, de ne döntsünk látatlanban: nézzünk anyagmintákat, hagyjuk őket hatni pár napig, és csak utána hozzuk meg a döntést.

Akár fényes, akár matt csempét szeretnél a fürdőszobádba, vedd fel velünk a kapcsolatot: az Óceán Csempebolt kínálatában segítünk, hogy rálelj a számodra az ideális darabra!

További hírek bejegyzéseink

  • Csempe Választás

    Nem mindenki lakberendező vagy belsőépítész és nem is mindenki tudja vagy nem is akarja megfizetni a szakmai segítséget. Nos nekik írtam az alábbi cikket amit ne tekintsen senki tudományos értekezésnek , ez csak egy szalmaszál amibe bele ...
  • Életem a csempe

    Csempe. Más néven égetett kerámia. Az egyszerűség kedvéért ebben a cikkben csempeként emlegetek minden ilyen anyagot, mert a hétkönapi nyelvezetben általában csempeként emlegetünk minden égetett burkolatot.