Ön itt jár: > >

Cikkek

PEI I. Lakások kopásnak kevésbé kitett belső helyiségeibe (fürdőszobák), ahol tiszta puhatalpú cipővel közlekednek és a közlekedők száma kevés.
PEI II. A lakás kisebb forgalmú helyein pl. fürdőszobában vagy hálószobában történő használatra., ahol a közlekedők száma viszonylag kevés.
 

A burkolólapok divatja folyamatosan változik. A lapmértek nőnek, a színek, megjelenések átalakulnak. A mai divatos lapok megjelenésének középpontjában a hagyomány, a természet áll. A lapok életszerűen imitálják a faparkettát, esetleg természetes kövekre, betonra hasonlítanak. Jogos megrendelői igény hát, hogy a fugázó harmonizáljon a burkolattal.
OSB lapokból, faforgács lemezből készült falat, padlót valóban legegyszerűbb egy rácsavarozott gipszkarton vagy gipszrost felülettel ellátni, majd a gipszkartonon, például egy Eco Prim Talapozó, Keraflex Light S1 ragasztó, Ultracolor Plus fugázó, Mapesil AC hézagtömítő rétegrenddel elvégezni a hidegburkolat kiépítését.
Mikor egy hőszigetelt és egy nem hőszigetelt házat nézünk a fotókon, sok különbséget nem veszünk észre rajtuk. Azonban, ha közelebbről megnézzük az épületeket, akkor érdekes dolgokra lehetünk figyelmesek.Mivel egy ház energiamérlegében igen nagy súllyal, nagyjából 30%-kal vesznek részt a homlokzat falai, ezért nem mindegy, mi borítja kívülről azokat a falakat.
Gondot jelenthet, ha az aljzatban lévő dilatációs hézagokat nem vezetjük át a vízszigetelés, a ragasztó és a burkolat rétegébe. Ugyanis átvezetés nélkül az aljzat és a ráépülő rétegrend külön szerkezeti elemként viselkedik majd, és a hőingadozás okozta mozgások olyan feszültségeket okozhatnak közöttük, hogy a dilatáció nélküli burkolati rétegek, legyenek azok bármilyen rugalmasak, nem biztos, hogy elbírják viselni őket